joi, 18 februarie 2010

Lecția 8: Avraam cauta o sotie pentru fiul sau Isaac

 Dumnezeu te calauzeste!

Au trecut multi ani si Avraam a devenit tot mai batran. Sotia sa, Sara, murise iar fiul sau mult iubit Isaac a crescut si a devenit un barbat puternic.
Era acum timpul ca Isaac sa se casatoreasca iar batranul Avraam se framanta din ce in ce mai mult cu aceasta problema. Ei locuiau de mult timp in tara Canaan, dar oamenii de acolo erau foarte rai, asa ca Avraam se decide ca e mai bine ca Isaac sa se casatoreasca cu o fata din tara de unde a plecat el, din Ur. Dar pentru ca el era batran si nu mai putea sa calatoareasca sa-i caute stie lui Isaac, l-a chemat pe slujitorul sau Eliezer si i-a spus sa mearga si sa-i caute o sotie lui Isaac in tara lui natala Ur. Eliezer a avut ceva indoieli cu privire la aceasta calatorie, daca nu va gasi fata potrivita? daca nu va vrea sa se intoarca cu el? Dar Dumnezeu il va ajuta in calatoria lui, astfel el pleaca si ajuns in tara Ur dupa saptamani de mers, se aseaza langa o fantana si se roaga "Doamne, Dumnezeul lui Avraam, Tu cunosti misiunea mea, ajuta-ma sa gasesc o sotie pentru stapanul meu, fata careia ii voi cere sa beau apa si imi va da, si va vrea sa dea si camilelor mele apa, aceea sa fie sotioa lui Isaac". Nu a trecut mult timp ca la apa veneau tot felul de fete, intr-un final Eliezer isi face curaj si ii cere unei fete apa, iar aceasta ii da si lui si camilelor. Acum Eliezer stie ca ea e fata pe care o cauta, si ii povesteste tot ce i sa intamplat. Rebeca(fata) este chiar din  familia lui Avraam. Dupa ce merge acasa impreuna cu Eliezer si poveste si familiei ce i sa intamplat el o ia pe Rebeca si o duce stapanului sau in Canaan, unde Dumnezeu are un plan pentru amandoi, ata pentru Isaac cat si pentru Rebeca.

Verset Biblic: Psalmul 32:8 
Eu - zice Domnul - te voi învăţa, şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui, şi voi avea privirea îndreptată asupra ta. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu